Burgers, bears & beaches

Burgers, bears & beaches

111 dage - ingen vej tilbage - USA here we come

Efter flere års planlægning kan vores store drøm endelig realiseres. Drømmen deler vi naturligvis gerne med andre.
Bloggen er lavet så vores familie, venner og kollegaer kan følge vores 111 dage lange færd i USA.
Desuden kan andre interesserede finde nyttige tips og spændende læsning om de destinationer, vi besøger. Automatiske opdateringer kan modtages ved at skrive til os på: blog@vinderoedderne.dk

Out of Office

Før afrejseOprettet af Vinderødderne fre, marts 22, 2013 10:28:00

Den sidste arbejdsmail er skrevet i denne omgang. Det har holdt hårdt de sidste uger, og der er ingen tvivl om, at overskuddet de sidste dage, har være drevet af den adrenalin, der er genereret med tanken om det eventyr, der venter forude.

Børnene blev sendt afsted med en ordentlig stak farvel-flødeboller, og mens William kom retur med et fint fotoalbum af alle ”Skovspurve-kammeraterne”, kom Jonathan hjem med en flot bog med tegninger fra hele 0.X. Det er bare så fantastisk at opleve den interesse, som alle viser omkring os, og vi er dybt taknemmelige for alle dem, der i månedsvis har gidet at lægge øre til ”vores projekt”.

Med stor hjælp fra farmor, mormor & morfar gik dagen med at pakke det sidste, og få gjort hytten rent. De sidste formaninger fra bedsteforældrene blev mast ned i kufferterne sammen med den trimmede bagage, og vi konstaterede, at vi ved ankomst i USA snarest har brug for endnu en kuffert.

Now we are ready for take off.

Det kribler i fingrene

Før afrejseOprettet af Vinderødderne lør, marts 16, 2013 19:57:26

2 arbejdsdage og 5 ugedage tilbage. Hvem tæller? Vi tæller faktisk hver eneste time og er allerede klar til at tage afsted. Den første kuffert er pakket, kamerabatterierne er ladet op, hukommelseskort tømt, GPS-interessepunkter fuldt opdateret, og det samme er MacBook'en.

Vi har igen fået "rester" fra fryseren, som er ved at være tømt. Der købes sparsomt ind, så vi ikke skal smide unødigt meget ud.

Nu afventer blot "den store snestorm", der er varslet, og glæder os over, at der pt. er 28 grader celcius i Miami.

Minutiøs planlægning

Før afrejseOprettet af Vinderødderne søn, marts 10, 2013 07:47:58

Når man skal rejse i så lang tid, og man som os er planlægningsmennesker med stort P, er der mange ting, der skal undersøges. Vi lånte bøger på biblioteket, blandt andet Lonely Planet og "Turen går til", hvor sidstenævnte er rigtig god med sine visuelle guides. Endvidere fulgte vi med stor iver de rejseerfaringer og tips René Frederiksen, som er enormt meget berejst i USA, havde lagt ud på sin blog. Desuden har familie, venner og kollegaer været en tur i forhørslokalet for at blive udfrittet alle mulige oplysninger, som alt i alt har givet os det mest optimale grundlag for en god rejse.

Efter mange timers søgning på Internettets mange søgesider som Momondo.dk, American Express Travel osv., med forskellige søgekriterier, såsom mellemlandinger, valg af rejsedataoer, valg af flyselskaber mv., fandt vi de mest optimale billetter når pris og dato skulle passe sammen. Samtidig skulle vi booke mobile home for 46 dage, og derfor var det enkleste at sende alle oplysninger til et rejsebureau, som kunne lave en samlet pakke for os. Vi talte med flere bureauer, som alle gav en god service, men Myplanet.dk gav det bedste tilbud, så valget faldt på dem.

Flyrejsen blev: København -> London (British Airways), London -> Miami (British Airways), Miami -> Los Angeles (American Airlines), Los Angeles -> Kahului på Maui (American Airlines), Kahului -> Hilo på Hawaii Big Island (Hawaiian Airlines), Hilo -> Honolulu på Oahu (Hawaiian Airlines), Honolulu -> Los Angeles (British Airways), Los Angeles -> London (British Airways), London -> København (British Airways).

Mobile home blev lejet via Cruise America. Efter manges anbefalinger valgte vi en lidt større model, nemlig en E27, der 29 ft. (8,8 meter) lang og har plads til 7 personer.

Dernæst skulle de mest presserende detaljer falde på plads. Vi skulle søge vores arbejdsgivere om fri/orlov, kommunen skulle underrettes, så vores børn fik orlov fra skole og børnehave, hvorved udgifterne til disse spares, og der skulle søges om visum, idet rejselængden var mere end 90 dage.

Fra ord til handling

Før afrejseOprettet af Vinderødderne søn, marts 10, 2013 07:40:56

I begyndelsen af 2009 besluttede vi os derfor for, at barslen ikke skulle klattes væk på en ugentlig barselsdag eller lignende, men i stedet bruges, hvor hele familien kunne være samlet. Rejsen skulle realiseres, men hvor skulle vi hen, hvad havde vi råd til, hvor lang tid ville vi være væk og hvornår skulle vi egentlig tage af sted?

Vi besluttede os for, at varigheden skulle være 3 måneders orlov, og i første omgang var målet Asien og Australien/New Zealand, helst sidstnævnte i et mobile home i hele periode.

Som børnene voksede og vi fik undersøgt ”markedet”, stod det os klart, at det for os ville være mere ideelt at rejse til USA. Start i New York via Florida, tværs over til Los Angeles med afslutning i San Francisco. Men igen sejrede realismen. 3 måneder i mobile home med 2 små børn på tværs af USA. Så var det mere fornuftigt med 2 uger med bil i Florida og 2½ måned på vestkysten i mobile home.

Summa summarum blev, at vi syntes, at 2 uger i Florida var for lidt med alle de seværdigheder, staten har at byde på, hvorfor vi endte op med 4 uger i Florida, 8½ uger på vestkysten, samt 3 uger på Hawaii. På den kunne vi tilgodese børnenes og vores eget behov i forhold til de forskellige destinationer. Samtidig besluttede vi os for, at rejsen skulle begynde i foråret 2013 og slutte i sommeren 2013. Af praktiske hensyn til lukkedage i daginstitution og SFO, samt helligdagenes placeringer, blev rejsens varighed planlagt til 3½ måned eller nærmere betegnet 111 dage.

Et frø bliver sået

Før afrejseOprettet af Vinderødderne søn, marts 10, 2013 07:39:49

Det første frø til vores rejse blev i bogstaveligste forstand sået, da Lene blev gravid med Jonathan. Ikke i sig selv at det var her beslutningen blev truffet, men da vi sammenlagt kun holdt 9 måneders barsel, var der i april 2007 hele 8 uger tilbage, som skulle afvikles, inden Jonathan fyldte 9 år.

Samme koncept fulgte vi, da barslen med William sluttede i december 2008. I alt var der nu 16 ugers barsel tilbage.

Sammen med en oparbejdet pukkel af feriedage og afspadsering var grundlaget bestemt til stede for at gøre noget stort, nemlig at realisere en drøm, vi har haft i mange år, men som ikke rigtig kunne blive rodfæstet i realiteterne – at tage på en langvarig rejse.