Burgers, bears & beaches

Burgers, bears & beaches

111 dage - ingen vej tilbage - USA here we come

Efter flere års planlægning kan vores store drøm endelig realiseres. Drømmen deler vi naturligvis gerne med andre.
Bloggen er lavet så vores familie, venner og kollegaer kan følge vores 111 dage lange færd i USA.
Desuden kan andre interesserede finde nyttige tips og spændende læsning om de destinationer, vi besøger. Automatiske opdateringer kan modtages ved at skrive til os på: blog@vinderoedderne.dk

Fort Myers Beach – strand, strand og atter strand

FloridaOprettet af Vinderødderne søn, april 14, 2013 13:23:53

Efter vores besøg i Clearwater Beach var vi stadig ikke mættede af strande. Desværre (troede vi) havde vi booket hotel i Fort Myers Beach og var nødt til at køre videre, selv om morgenen i Clearwater Beach bød på helt skyfrit og vindstille vejr, som også betød, at livredderne havde hejst det grønne flag.

Fort Myers har i øvrigt lagt adresse til både Henry Ford og Thomas Edison, som i øvrigt var naboer og havde et firma sammen, hvor de lavede nye opfindelser.

Med udsigt til 3½ times køretur og efter anbefaling fra nogle gode venner, havde vi på forhånd besluttet at gøre holdt ca. halvvejs, nemlig ved Siesta Key Beach. Efter at have cruiset rundt i ca. 15 minutter på den offentlige parkeringsplads blandt mange andre strandhungrende gæster i håb om at fange en parkeringsbås, så snart der blev en ledig, forstod vi godt, hvorfor parkeringspladsen var fyldt til bristepunktet. Næste gang vi kommer på disse kanter, ved vi så, at vi skal ankomme 2 timer tidligere.

Denne strand ER virkelig fantastisk og i øvrigt kåret som den bedste strand i Florida. Sandet var ubeskriveligt hvidt, lækkert og køligt, selv om solen var brændende kl. 1200. Vanddybden var lav så børnene kunne gå langt ud, vandtemperaturen var god og stranden var et stort fluepapir. Hold da helt fast, hvor var der mange mennesker.

Vi bemærkede også, at der trods tusindevis af mennesker ikke gik en eneste sælger rundt og forsøgte at sælge Rolex-ure, Gucci-solbriller, is, massage eller meloner og kokosnødder. Dette har også været tilfældet på de øvrige strande, vi har besøgt, men vi ved faktisk ikke, om det er forbudt ved lov.

Sidst på eftermiddagen kørte vi mod Fort Myers Beach, og gjorde inden vores ankomst stop på en Five Guys, som efter anbefaling fra nogle gode venner, idet Five Guys skulle lave nogle fabelagtige gode burgere. Vi må erkende, at burgerne var gode, men sammenlignet med vores oplevelse på Hooters i Clearwater må vi sige, at både burgerne og betjeningen på Hooters var Five Guys overlegen.

Da vi endelig ankom til vores hotel, fandt vi hurtigt ud af, at det var byens party-hotel, vi havde indlogeret os på i 4 dage. Musikken spillede højt frem til kl. 0100, hvorefter der blev ro. Om morgenen kl. 0700 begyndte strandtraktoren at rive sandet for affald.

De efterfølgende dage gik med flere strandbesøg. Vi besøgte blandt andet Sanibel Island, som er mest kendt for at være stranden, hvor der dagligt skylles muslinger og konkylier op i tusindvis. Vi ankom relativt tidligt, dvs. før kl. 1000, og der var derfor meget plads på parkeringspladsen og på stranden. Der gik dog ikke mere end 1 time, før muslinge- og konkyliejægerne i dusinvis indfandt sig på stranden i jagten på det helt store trofæ.

Desuden besøgte vi et reservat, J. N. "Ding" Darling National Wildlife Refuge, på Sanibel Island, hvor vi kunne køre ad en bestemt rute og se forskellige dyr, der levede frit i naturen. Her så vi både en vaskebjørn og en stor alligator på helt tæt hold, uden der var hegn eller andre forhindringer i mellem os og dyrene. Her kunne vi bruge vores annual pass til nationalparkerne, og vi sparede dermed beskedne $5. Der går jo naturligvis sport i at se, hvornår vi har indhentet udgiften på de $80, som vi betalt for et årskort til nationalparkerne i USA.

Jonathan har også øvet sig flittigt at i at svømme i de swimmingpools, han får mulighed for at bade i. Han sætter en stor ære i at få lov til at svømme i de dybe bassiner.

Vores sidste aften på Fort Myers Beach gik med en lille spadseretur på stranden, hvor der var lavvande udover det sædvanlige, hvilket havde dannet flere små sandbanker og dermed lavet små søer mellem sandbankerne og strandbredden, hvor de små fisk var blevet inddæmmet. Dermed var der dækket op til det helt store tag-selv-bord for pelikanerne og de øvrige fugle, og vi stod i første række til at overvære, hvordan pelikanerne i stor højde styrtdykkede mod det lave vand for at fange fisk. Utroligt at ingen af fuglene sad fast i havbunden…

Lavvandet blev også flittigt brugt af turisterne til at gå og samle muslinger i strandkanten, mens solen gik ned i den mexicanske golf.