Burgers, bears & beaches

Burgers, bears & beaches

111 dage - ingen vej tilbage - USA here we come

Efter flere års planlægning kan vores store drøm endelig realiseres. Drømmen deler vi naturligvis gerne med andre.
Bloggen er lavet så vores familie, venner og kollegaer kan følge vores 111 dage lange færd i USA.
Desuden kan andre interesserede finde nyttige tips og spændende læsning om de destinationer, vi besøger. Automatiske opdateringer kan modtages ved at skrive til os på: blog@vinderoedderne.dk

Vores rullende hjem

Det vestlige USAOprettet af Vinderødderne søn, maj 05, 2013 19:43:21

Så oprindede dagen, hvor vi skulle afhente vores autocamper eller RV (recreational vehicle), som den også kaldes, i Carson, Los Angeles. Vi har lejet en model E27 fra Cruise America, og de næste 46 dage skal den danne rammen om vores videre eventyr. Vi var alle meget spændte på at blive introduceret og var glade, da vi endelig fik udleveret nøglerne. Der var en ultrakort gennemgang af funktionaliteterne, papirarbejdet blev ordnet og vi kunne flytte ind med vores 4 store kufferter – behøver vi at sige, at vi er meget glade for, at vi ikke bestilte en autocamper, der var et nummer mindre? Samlet længde for autocamperen er ca. 9 meter – det er langt, skal vi hilse og sige. Derfor besluttede vi os også hurtigt for, at vi alligevel ikke ville have monteret cykelholder bagpå, idet det ville have forlænget køretøjet med yderligere ½ meter.

Dagen var også en milepæl i en anden forstand – Lene fik nemlig sin debut som bilist på en 7-sporet motorvej i Los Angeles, da vores lejede bil jo skulle køres retur til Hertz, efter vi havde afhentet vores autocamper. Det var ikke helt uden sved på panden (både hos Johnni og Lene), og børnene valgte klogelig ”at køre med far” men det gik fint, og Lene var stolt bagefter og fyldt med lidt mere respekt for Johnni, der har kørt Florida rundt i 4 uger og nu fremadrettet skal sidde bag rattet og betjene det 9 meter lange ”dyr”, som børnene har døbt ”Perry”.

Vores første stop var ved Walmart, hvor vi fik købt virkelig stort ind. Køleskabet og forrådskammeret skulle fyldes op. Heldigvis havde vi købt de fleste af varerne, inden autocamperen blev afhentet, så det var kun kølevarerne, vi manglede til sidst. Vi havde valgt at tilkøbe ”personal kit” og ”provisional kit” til autocamperen, således at lagner, hovedpuder, vattæpper, håndklæder og basale køkkenting fulgte med. Dog måtte vi straks ud og købe en proptrækker for at supplere den vitale del af udstyret ☺. Endvidere skulle vi lige have tanket ca. 55 gallons (ca. 200) liter benzin, så vi kunne køre videre.

Dernæst gik turen til vores første RV campsite i Pomona i udkanten af Los Angeles. Det var en kort køretur på ca. 1 time, og på trods af myldretiden gik det fint, og vi strøg af sted i ”car-pool” banen, mens de øvrige bilister sad i kø.

Autocamperen er fint indrettet med en lille spiseplads til 4, et lillebitte køkken med køleskab og fryser, et lillebittebitte toilet med bruser. Bagerst er der en ”dobbeltseng”, der er 130 cm bred. Jonathan og William har indrettet sig på ”hattehylden” over førerkabinen, hvor de har lavt til loftet, men til gengæld fin udsigt fra vinduerne. Børnene må ikke sidde på forsædet, så de sidder fastspændt i deres autostole på sæderne ved spisepladsen, som er lige bagved førerhuset. Vi kan således fint tale sammen undervejs, og børnene har godt udsyn og kan hygge sig ved bordet med at tegne og spille iPad, når turen synes lidt lang.