Burgers, bears & beaches

Burgers, bears & beaches

111 dage - ingen vej tilbage - USA here we come

Efter flere års planlægning kan vores store drøm endelig realiseres. Drømmen deler vi naturligvis gerne med andre.
Bloggen er lavet så vores familie, venner og kollegaer kan følge vores 111 dage lange færd i USA.
Desuden kan andre interesserede finde nyttige tips og spændende læsning om de destinationer, vi besøger. Automatiske opdateringer kan modtages ved at skrive til os på: blog@vinderoedderne.dk

Capitol Reef National Park

Det vestlige USAOprettet af Vinderødderne lør, maj 18, 2013 18:43:30

Fulde af forhåbninger om bedre vejr kørte vi tidligt af sted fra Moab og satte kursen mod Bryce Canyon National Park med en enkelt indlagt overnatning undervejs. Vi havde valgt at køre ad highway 24 og derefter videre ad scenic byway 12, og selvom vejen var mere kringlet, og det tog længere tid, var det ikke noget vi kom til at fortryde.

På den første del af ruten fik Lene sin debut som chauffør for vores autocamper og med Johnnis vejledning ved siden af, gik det faktisk rigtigt godt. Det skal samtidig siges, at debuten skete på lige landevej og derefter på en stor motorvej. Til gengæld nåede hastigheden op på 75 mph (120 km/t).

Vi kørte igennem et meget forunderligt landskab på highway 24. Vi snoede os (igen med Johnni bag rattet) ud og ind mellem bjerge og klipper og op og ned ad snoede veje, og omgivelserne var for det meste golde at se på. Vi mødte ikke mange andre bilister, så når vi gjorde holdt ved viewpoints var der fuldstændig stilhed.

Ruten på highway 24 gik gennem Capitol Reef National Park, der bl.a. er kendt for deres mange orchards, som er gamle frugtplantager, der har eksisteret i over 100 år. Mormonerne grundlagde hele dette område i slutningen af 1800 tallet, og det er stadig efterkommere herfra, der driver de mange orchards, der hver især specialiserer sig indenfor forædling og dyrkning af æbler, pærer, kirsebær, mandler og pecannødder. Vi er desværre udenfor sæsonen, så vi kunne ikke smage alle lækkerierne, hvilket der ellers er åbent for. Alle er velkomne til at standse og gå ind i plantagerne og plukke og spise. Eneste regel er blot, at hvis man tager noget frugt med ud af en orchard, så skal man betale for det. Men vi måtte nøjes med at nyde synet af de mange velholdte frugttræer og de grønne frugtbare lunde, der bød på en dejlig afveksling fra de forrige dages kørsel i golde landskaber.

Vi gjorde holdt i det lille visitor center ved Capitol Reef National Park og begav os ud på den ca. 20 km lange scenic drive gennem parken. Her var meget smukt, og klippeformationerne var imponerende, som de tårnede sig op. I bunden af nationalparken var vi omgivet af høje klipper, hvorfra man kunne fortsætte til fods på de mange trails. Desværre måtte vi køre videre for at nå ankomst til vores campingplads, og Jonathan og William skulle også nå at komme retur til visitor centret, før de lukkede, så du kunne fuldføre deres andet Junior Ranger program. Efter at have afgivet junior ranger eden på engelsk (skulle gentages efter en Ranger) fik de tildelt den hæderkronede gyldne badge med den flotte titel. For at gøre sig fortjent til dette, skulle de løse nogle opgaver i en lille bog om nationalparken, samt opsamle 5 stykker henkastet affald i nationalparken og beskrive, hvordan det kan gøre skade på naturen i parken. Ingen tvivl om at det er meget lærerigt for de små poder at forstå og få respekt for dyre- og planteliv, men også at tage vare på sig selv i de ofte barske omgivelser med giftige kryb og et enten meget kold eller meget varmt klima.

De timer, vi havde i nationalparken, holdt det tørvejr, og regnen var for en tid afløst af solskin. Regnen startede igen, da vi ankom til Wonderland RV Park i den lille flække Torrey, og der var ikke meget ”wonder” over vejret resten af den aften.