Burgers, bears & beaches

Burgers, bears & beaches

111 dage - ingen vej tilbage - USA here we come

Efter flere års planlægning kan vores store drøm endelig realiseres. Drømmen deler vi naturligvis gerne med andre.
Bloggen er lavet så vores familie, venner og kollegaer kan følge vores 111 dage lange færd i USA.
Desuden kan andre interesserede finde nyttige tips og spændende læsning om de destinationer, vi besøger. Automatiske opdateringer kan modtages ved at skrive til os på: blog@vinderoedderne.dk

Lone Pine og Mono Lake

Det vestlige USAOprettet af Vinderødderne lør, juni 01, 2013 06:31:36

Klokken var 0745, og vi var lige kørt fra campingpladsen i Lone Pine med kurs mod Mono Lake. Vi havde kørt i 5 minutter, da Johnni havde holdt fotostop 3 gange. Jo, her ved foden af Mount Whitney (USA's højeste bjerg i ”Lower 48 States”, dvs. uden Hawaii og Alaska, som ikke forbundne med de øvrige 48) er der mange ”Kodak moments”.

Egentlig havde vi ikke skænket Lone Pine en tanke, men efter et rejseforedrag hos Arne fra MyPlanet.dk blev vi anbefalet at overnatte på Lone Pine Campground, som ligger som et smørhul mellem de to bjergkæder Sierra Nevada og White Mountains. Ved vores ankomst efter Death Valley blev vi bestemt ikke skuffede. Efter et besøg på det lokale visitor center kørte vi en 30 minutters smukke omvej i et meget klippe- og stenfyldt område, som bestemt var den ekstra køretur værd.

Området omkring Lone Pine er meget brugt som filmkulisse, og senest har Superman blafret med sin røde kappe lige her.

Samtidig var det også en sjov oplevelse inden for 1 døgn at have været i USA’s laveste punkt i Death Valley for at ende for foden af det højeste punkt, Mount Whitney, i ”Lower 48 States”, selv om disse kun ligger ca. 3 timers kørsel fra hinanden.

Stilheden på Lone Pine Campground var også udtalt. Vi talte med bestyreren af stedet, som oplyste, at det primært var i weekenden, der var godt besøgt, så vi profiterede af at kunne nyde stilheden og de rene omgivelser, samt den sagte brusen fra det nærliggende vandløb og udsynet til Mount Whitney.

Vi er nu for alvor ankommet til ”Bear Country”, og der er opstillet bjørneskabe på hver site på campingpladserne. Her skal man opbevare alle madvarer og andre stærkt lugtende ting som f.eks. toilettasker, såfremt man bor i telt. Da vi bor i autocamperen, er det ikke nødvendig med den eksterne opbevaring. Jonathan og William mente, at de skulle sove inde i skabet, så de ikke blev spist af bjørnene…

Køreturen til Mono Lake og Mono Vista RV Park gik via byen Bishop, hvor vi om formiddagen havde en aftale med Mr. K Automotive, som skulle lave vores ventilationsanlæg, som gik i stykker på vej væk fra Las Vegas. Efter 1½ times tid, som vi brugte i den nærliggende Kmart og Starbucks, kunne mekanikeren konstatere, at vores diagnose var korrekt, men at han ikke havde de nødvendige reservedele liggende, så vi måtte vente et par dage eller finde et andet værksted at få udført reparationen på.

Turen gik videre nordpå, og vi ramte Mono Lake midt på eftermiddagen. Her nød vi en kort vandretur ned til den basiske sø, der præges af de 2 vulkanøer ude midt i søen.

Vi overnattede i byen Lee Vinning, som er gateway til Yosemite National Park. Vi aflagde besøg i visitor centeret, og det stod klart, at Tiogapasset via HIghway 120 var blevet ryddet for sne og vejen til Yosemite var banet – vi glæder os til de kommende dage.